Poolbiljart als hogere wiskunde: SmartPool gaat vanuit Brabant het land door

VideoDEN BOSCH - Een potje poolen tijdens de wiskundeles; je kan het slechter treffen als brugklasser. Op steeds meer scholen gebeurt het, dankzij een nieuwe lesmethode die vanuit Brabant het land doorgaat. De bedenker, leraar Erik van Haren uit Boxmeer, vindt het zo logisch als iets: ,,Alles is wiskunde en poolen al helemaal.”

Heeft wiskundeleraar Erik van Haren toch weer een krijtje nodig in zijn lessen. Niet om het digitale schoolbord vol te schrijven - dat zou er maar onder lijden. Nee, het krijtje gebruikt hij voor de biljartkeus in zijn klaslokaal. De leraar heeft op verzoek van de biljartbond een nieuwe lesmethode ontwikkeld waarin hij wiskunde combineert met poolbiljart: SmartPool.

  1. Coronanieuws van dinsdag samengevat: Koning bezoekt JBZ, jongste (29) van twee broers op ic overleden
    PREMIUM
    Overzicht

    Corona­nieuws van dinsdag samengevat: Koning bezoekt JBZ, jongste (29) van twee broers op ic overleden

    In Brabant werden sinds zondag 62 nieuwe patiënten met corona opgenomen in een ziekenhuis. Dat aantal is hoger dan de afgelopen dagen. Volgens het RIVM komt dat omdat pas op dinsdag patiënten die in het weekend zijn opgenomen in een ziekenhuis ’administratief worden verwerkt’. Koning Willem-Alexander bracht vandaag een bezoek aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch.