Volledig scherm
PREMIUM
UIi The Migrant CaravanPieter Ten Hoopen_Agence Vu_Civilian Act © Pieter Ten Hoopen_Agence Vu_Civilian Act

Prijswinnende fotograaf World Press Photo: ‘De vluchtelingencrisis is onze schandvlek’

World Press PhotoDEN BOSCH - Prijswinnend fotograaf Pieter ten Hoopen is de hoofdgast bij de opening van de expositie World Press Photo vrijdagavond in Den Bosch. Zijn serie over de vluchtelingen in Centraal Amerika won de eerste prijs in de categorie ‘Story of the Year’.

Opnieuw groeit de vluchtelingenstroom vanuit Zuid- en Midden-Amerika richting Verenigde Staten. De in Zweden wonende Nederlandse fotograaf Pieter ten Hoopen (45) staat er niet van te kijken. Zijn fotoserie The Migrant Caravan, over de vluchtelingen die vorig jaar in oktober vanuit Centraal-Amerika naar de VS trokken, won de World Press Photo in de - nieuwe- categorie World Press Photo Story of the Year. Ten Hoopen: ,,Vorig jaar dacht men nog dat de migrantenkaravaan een geïsoleerd fenomeen was, maar de migratie is al jaren bezig en zal de komende tien jaar alleen maar toenemen.’’

  1. Waarom het absoluut noodzakelijk is dat we op de tenen van de macht gaan staan
    PREMIUM

    Waarom het absoluut noodzake­lijk is dat we op de tenen van de macht gaan staan

    De eerste uitnodiging voor een nieuwjaarsreceptie ligt weer op mijn bureau en daarmee liggen er ongetwijfeld ook wat ongemakkelijke ontmoetingen in het verschiet. Ontmoetingen met mensen bij wie ik het afgelopen jaar stevig op de tenen ben gaan staan, bijvoorbeeld in deze rubriek. Het waren tenen van burgemeesters, commissarissen, officieren van justitie en andere hoge functionarissen. Straks schud ik ze de hand en we zullen beleefd zijn. We zijn immers professionals.