Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie Spierings steekt de stekker in de elektrische auto, collega-gedeputeerde Renze Bergsma steekt zijn hoofd uit het raam. © Paul Driessen

Provincie doet groen met hip wagenpark en laadplein

DEN BOSCH - Om zelf het groene voorbeeld te geven neemt de provincie zestien nieuwe laadpalen in gebruik. Die leveren stroom aan de auto’s waarmee Brabantse ambtenaren de blits maken.

Kekke karren op de parkeerplaats voor het provinciehuis, waar donderdag het nieuwe laadplein voor elektrische auto’s officieel in gebruik is genomen. ,,Vroeger was duurzaamheid een beetje geitenwollensokken, maar dit is gewoon superhip”, zegt gedeputeerde Annemarie Spierings over de wit met oranje BMW i3’s voor de deur. ,,Hier wil je graag mee gezien worden, liever dan met je oude diesel.” 

  1. Feestfilmpje met Snollebollekes in de prijzen bij wielergala UCI
    VIDEO

    Feestfilm­pje met Snollebol­le­kes in de prijzen bij wielergala UCI

    GUILIN - Het filmpje werd al ruim anderhalf miljoen keer bekeken door wielerliefhebbers: een massa aan wielerfans springend en dansend op ‘Links Rechts’ van Snollebollekes op de Col du Latauret tijdens de afgelopen Tour de France. En het filmpje is nu ook nog eens in de prijzen gevallen, want de internationale wielerbond UCI eerde de video met de Buzz Video of the Year Award tijdens het wielergala in het Chinese Guilin.