Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie Spierings steekt de stekker in de elektrische auto, collega-gedeputeerde Renze Bergsma steekt zijn hoofd uit het raam. © Paul Driessen

Provincie doet groen met hip wagenpark en laadplein

DEN BOSCH - Om zelf het groene voorbeeld te geven neemt de provincie zestien nieuwe laadpalen in gebruik. Die leveren stroom aan de auto’s waarmee Brabantse ambtenaren de blits maken.

Kekke karren op de parkeerplaats voor het provinciehuis, waar donderdag het nieuwe laadplein voor elektrische auto’s officieel in gebruik is genomen. ,,Vroeger was duurzaamheid een beetje geitenwollensokken, maar dit is gewoon superhip”, zegt gedeputeerde Annemarie Spierings over de wit met oranje BMW i3’s voor de deur. ,,Hier wil je graag mee gezien worden, liever dan met je oude diesel.” 

  1. Stormachtige carnaval met zware windstoten, optochten gaan mogelijk niet door

    Stormachti­ge carnaval met zware windstoten, optochten gaan mogelijk niet door

    Harde windstoten en regen teisteren dit jaar carnaval. Vooral zondag wordt het hondenweer, voorspelt Weeronline. ,,Carnavalsvierders moeten dit weekend rekening houden met forse windstoten en ook regent het langdurig en hard.” Het KNMI heeft voor zondag code geel afgekondigd in het zuiden. ,,Het is de vraag of de praalwagens de harde wind aankunnen”, zegt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Na het weekend wordt het iets beter.