Volledig scherm
De Merwedebrug. © ANP

Provincie dringt aan op ontheffing verbod Merwedebrug voor OV-bus en op compensatie voor gedupeerden

WERKENDAM / DEN BOSCH - Vanwege de situatie bij de Merwedebrug en de overlast die dat veroorzaakt, heeft de provincie Noord-Brabant minister Schultz van infrastructuur en milieu per brief gevraagd om een ontheffing van het verbod om de Merwedebrug te gebruiken voor OV-bussen en om een 'ruimhartige compensatie' voor bedrijven en andere gedupeerden.

In de brief wordt door de provincie ook gesproken over de extra overlast in het Land van Heusden en Altena door het ontstane sluipverkeer, die een impact heeft op de verkeersveiligheid. Volgens de provincie komt een groot deel van de overlast voort uit handhaving van het verbod. Er wordt in de brief aan de minster dan ook aangedrongen op efficiëntere controles, beter verkeersmanagement en betere communicatie.

Schadevergoeding Arriva
Volgens de brief van de provincie leiden de extra maatregelen die vervoerder Arriva moet treffen vanwege de situatie rondom de Merwedebrug tot een extra kostenpost van 100.000 euro per week. Arriva zal met ondersteuning van de provincie aanspraak gaan maken op vergoeding van deze kosten bij Rijkswaterstaat, zo is in het stuk te lezen.

Tevens dringt de provincie er bij het ministerie op aan de herstelwerkzaamheden in het snelst mogelijke tempo uit te voeren. Kosten zouden hierbij van ondergeschikt belang moeten zijn.

Volg het laatste nieuws over de situatie rondom de Merwedebrug via bd.nl/merwedebrug.