Rondom natuurgebieden kunnen juist koeien in de wei een belangrijke rol spelen, vindt gedeputeerde Rik Grashoff (GroenLinks).
Volledig scherm
PREMIUM
Rondom natuurgebieden kunnen juist koeien in de wei een belangrijke rol spelen, vindt gedeputeerde Rik Grashoff (GroenLinks). © Foto Pix4Profs/Jan Stads

Provincie wordt ‘stikstofbank’: hulploketten moeten helpen de schaarse milieuruimte te verdelen

DEN BOSCH - Nu de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur een feit is, komt er heel langzaam weer wat meer ruimte voor bijvoorbeeld woningbouw en de aanleg van wegen. De provincies wacht daarbij wel een hels karwei: zij moeten de nog altijd schaarse stikstofruimte als een soort stikstofbankier beheren. Daarom richt Brabant vier regionale ondersteuningsloketten in.

  1. Azra (26) heeft leukemie en beviel tijdens de chemo: ‘Alleen een behandeling in het buitenland kan haar nog redden’
    PREMIUM

    Azra (26) heeft leukemie en beviel tijdens de chemo: ‘Alleen een behande­ling in het buitenland kan haar nog redden’

    OOSTERHOUT - In januari kreeg de Oosterhoutse Azra Ammeziane (26) te horen dat ze acute lymfatische leukemie heeft. Op dat moment is ze zeven maanden zwanger. Na stamceltransplantatie en een bevalling onder narcose leek het alsof ze de strijd gewonnen had. Na controle begin september bleek de leukemie echter terug. Het ziekenhuis kon niets meer doen: voor een speciale CAR-T-celtherapie is Azra nét te oud. Nu zamelt haar familie geld in voor een behandeling in het buitenland, waar het wel kan.