Rondom natuurgebieden kunnen juist koeien in de wei een belangrijke rol spelen, vindt gedeputeerde Rik Grashoff (GroenLinks).
Volledig scherm
PREMIUM
Rondom natuurgebieden kunnen juist koeien in de wei een belangrijke rol spelen, vindt gedeputeerde Rik Grashoff (GroenLinks). © Foto Pix4Profs/Jan Stads

Provincie wordt ‘stikstofbank’: hulploketten moeten helpen de schaarse milieuruimte te verdelen

DEN BOSCH - Nu de verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur een feit is, komt er heel langzaam weer wat meer ruimte voor bijvoorbeeld woningbouw en de aanleg van wegen. De provincies wacht daarbij wel een hels karwei: zij moeten de nog altijd schaarse stikstofruimte als een soort stikstofbankier beheren. Daarom richt Brabant vier regionale ondersteuningsloketten in.

 1. Nieuwsoverzicht | Afschuw na vuurwerkbom bij woning burgemeester - Wolf slaat weer toe in Rosmalen
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Afschuw na vuurwerk­bom bij woning burgemees­ter - Wolf slaat weer toe in Rosmalen

  De woning van de burgemeester van Woensdrecht is beschadigd geraakt door een vuurwerkbom. In Chaam is een man van 26 om het leven gekomen bij een ongeluk, in Rosmalen sloeg een wolf voor de tweede keer in een etmaal toe en in Roosendaal is een man in elkaar geslagen die een groep baldadige jongeren zou hebben aangesproken op hun gedrag. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zondag.
 1. Schietincident op campus in Tilburg, slachtoffer meldt zich in ziekenhuis
  Play

  Schietinci­dent op campus in Tilburg, slachtof­fer meldt zich in ziekenhuis

 2. 'Marco Kroon heeft trauma na verkrachting Afghanistan'
  Play

  'Marco Kroon heeft trauma na verkrach­ting Afghanis­tan'