Volledig scherm
© ThinkStock

PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren Brabant gaan lijstverbinding aan

DEN BOSCH - De PvdA, GroenLinks en de Partij voor de Dieren in Brabant gaan een lijstverbinding aan voor de komende Statenverkiezingen in maart. Met een lijstverbinding hopen de drie partijen een extra gooi te kunnen doen naar een restzetel voor de Brabantse Staten.

De lijsttrekkers van de drie partijen geven aan dat een lijstverbinding een 'logische stap' is gezien hun standpunten over zaken als megastallen, openbaar vervoer en natuurbeheer. Ze noemen de lijstverbinding een reactie op het huidige provinciale beleid dat ze 'weinig sociaal, niet duurzaam en dieronvriendelijjk' noemen. De drie nemen gewoon onder hun eigen naam deel aan de verkiezingen op 19 maart.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.