Volledig scherm
© Thinkstock

PvdD: stop konijnenjacht in Brabant

DEN BOSCH - De Partij voor de Dieren (PvdD) roept de provincie Noord-Brabant de jacht op wilde konijnen te verbieden, in ieder geval tijdelijk.

De partij komt met de oproep nu er een konijnenepidemie heerst. Tamme konijnen worden ingeënt tegen het, voor mensen ongevaarlijke, RHD2virus. Wilde konijnen niet en dat zet de populatie onder druk.

Op konijnen jagen doet het aantal wilde konijnen verder slinken, stelt de PvdD. De partij meldt dat dierenartsen en wetenschappers ernstige gevolgen vrezen en stellen dat de populatie onder de kritische ondergrens zakt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.