Volledig scherm
Provinciehuis © Google Streetview

PVV Brabant zet vraagtekens bij bezoek Van den Hout aan Frans vluchtelingenkamp

DEN BOSCH - De PVV-fractie van de provincie Noord-Brabant wil van het college van Gedeputeerde Staten weten of zij een geplande reis van gedeputeerde Johan van den Hout wenselijk vindt. De partij reageert daarmee op het nieuws dat een delegatie van Tilburgse vrijwilligers en politici, onder wie Van den Hout, zaterdag op bezoek gaat bij een vluchtelingenkamp bij het Franse Duinkerken.

De PVV vraagt zich af wat de provincie vindt van het 'op eigen houtje frustreren van het ontmoedigingsbeleid voor illegale immigranten van de Franse overheid'. Als het college achter het bezoek staat, wil de PVV weten waarom dat zo is. Zo niet, dan vraagt de partij zich af of het college afstand wil nemen van de actie van Van den Hout.

Woensdag werd bekend dat Van den Hout samen met Veerle Slegers, voormalig Statenlid en gemeenteraadslid van Tilburg, en een groep vrijwilligers naar een geïmproviseerd vluchtelingenkamp in het Franse Duinkerken afreist. De groep wil met de actie aandacht vragen voor de slechte leefomstandigheden in het kamp.

Lees meer over vluchtelingenopvang in de regio op bd.nl/vluchteling.