Volledig scherm
Voorzitter Alexander van Hattem van de PVV-frartie in Provinciale Staten

PVV wil verbod op Palestijns jongerenkamp in Loon op Zand

UPDATEDEN BOSCH - Een oproep voor een Palestijns jongerenkamp in Loon op Zand voor acht- tot dertienjarigen onder de titel 'Jeruzalem onze hoofdstad' leidt tot kritische vragen van de Brabantse Statenfractie van de PVV.

De PVV is van mening dat het bij het aangekondigde scoutingkamp in De Mussenberg in Loon op Zand gaat om politiek-ideologische indoctrinatie van jongeren en noemt dat 'onbestaanbaar'. PVV-fractievoorzitter Alexander van Hattem vraagt het college van GS burgemeester en betrokken instanties in Loon op Zand op te roepen dit kamp geen doorgaan te laten vinden.

Hamas

Aanleiding is een oproep via facebook van Amin Abou Rashed. De Palestijnse Nederlander is bestuurder van de Palestijnse Gemeenschap NL en wordt al jaren in verband gebracht met fondsenwerving voor de terreur-organisatie Hamas. Rashed roept in een Arabische tekst op facebook namens de Palestijnse gemeenschap in Nederland jongeren op om deel te nemen aan een scoutkamp van 19 tot en met 21 oktober op recreatiepark Mussenberg in Loon op Zand. Er worden activiteiten aangekondigd onder toezicht van 'broeders en zusters' die gespecialiseerd zijn in scout- en onderwijsprogramma's.

Bij de schriftelijke vragen baseert de PVV zich onder meer op artikelen van oud-journalist Carel Brendel. Op zijn website voert hij meerdere bronnen op die moeten aantonen dat Abou Rashed innige banen met Hamas onderhoudt.

Eerder geweest

Bij De Mussenberg in Loon op Zand staat de reservering voor het betreffende weekeinde op naam van Cultureel Centrum Al Quds uit Rotterdam. Contactpersoon is Israa Abou Rashed. ,,Ze was hier voor reservering met haar vader. Ze zijn al eerder voor een weekeinde met kinderen en begeleiding geweest. Dat is prima verlopen. Ons is nooit iets bijzonders opgevallen", stelt eigenaar Eric van Leeuwen. Hij gaat het op basis van de PVV-vragen wel verder uitzoeken. ,,Want we hebben geen zin dat onze naam in verband wordt gebracht met activiteiten zoals de PVV die noemt." Van Leeuwen kan zich overigens weinig voorstellen bij activistische bijeenkomsten in zijn accommodatie. ,,Er zijn bij ons altijd verschillende groepen tegelijk. En wij zelf zijn continu in de buurt."

Quote

Ze zijn al eerder geweest maar dit gaan we uitzoeken

Eric van Leeuwen , Exploitant van De Mussenberg

De burgemeester van Loon op Zand laat via een woordvoerder weten op dit moment geen reden te zien om op te treden. ,,We duiken eerst eens goed in de materie. Als ze eerder in Loon op Zand zijn geweest en er is nooit iets voorgevallen, zien we geen reden om nu meteen iets te ondernemen." 

Bij cultureel centrum Al quds in Rotterdam was niemand bereikbaar.