Max Meijer (23) uit Ossendrecht kwam om door verdrinking in Antwerpen en niet door misdrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Meijer (23) uit Ossendrecht kwam om door verdrinking in Antwerpen en niet door misdrijf. © Marc de Roeck

Raadsel rond jas Max Meijer (23) uit Ossendrecht opgelost, maar waarom liep hij zo wankel?

ANTWERPEN/BERGEN OP ZOOM - De familie van Max Meijer (23) uit Ossendrecht snakte afgelopen maand naar duidelijkheid over de toedracht van zijn dood. Nu blijkt dat hij is verdronken, onderzoekt de politie waarom de 23-jarige zo wankel door de Antwerpse straten liep, zoals op camerabeelden te zien is. En hoe zit het met zijn beige jas die iemand anders leek te dragen?

Max Meijer (23) uit Ossendrecht kwam om door verdrinking in Antwerpen en niet door misdrijf.
Volledig scherm
Max Meijer (23) uit Ossendrecht kwam om door verdrinking in Antwerpen en niet door misdrijf. © Facebookpagina Amy Meijer

‘Is hij zomaar verdronken? Er lijkt hier meer aan de hand’, schrijft een lezer op Facebook onder het verhaal van de vondst van het lichaam van Max Meijer. ‘En hoe kan het dat iemand met zijn jas liep?’, vraagt iemand anders zich af. Meer mensen vragen zich dit af wat er precies is gebeurd die avond en ook de politie deed onderzoek naar de man die mogelijk met de jas van Max door Antwerpen liep, zo'n tweehonderd meter van de plek waar hij voor het laatst werd gezien. Daar heeft de politie nu antwoord op. 

Het parket in Antwerpen deed onderzoek naar de doodsoorzaak van Max Meijer en kwam afgelopen vrijdag tot de conclusie dat hij op 8 december verdronk in het Antwerpse water aan de Rijnkaai. Op zijn lichaam zaten geen sporen die duidden op een misdrijf. Maar het onderzoek houdt daarmee niet helemaal op, omdat het nog niet duidelijk is wat precies leidde tot zijn verdrinkingsdood.