Piet Rijken bij het oude, leegstaande bankgebouw in Duizel.
Volledig scherm
PREMIUM
Piet Rijken bij het oude, leegstaande bankgebouw in Duizel. © Dierk Hendriks

Rabobank: kassier van de boeren, ’omdat ik iedereen kende en vertrouwen genoot, durfde ik risico’s te nemen’

De Rabobank groeide in een halve eeuw uit van een verzameling autonome boerenleenbanken tot de zakelijke miljardenbank die ze nu is. Drie voormalige directeuren blikken terug.

 1. 31-jarige man overleden bij aanrijding in Oosterhout, verdachte (26) meldt zich op bureau
  PREMIUM

  31-jarige man overleden bij aanrijding in Oosterhout, verdachte (26) meldt zich op bureau

  OOSTERHOUT - Een 31-jarige man uit Oosterhout is zaterdagmiddag overleden bij een aanrijding met een wit bestelbusje in Oosterhout. De verdachte, de bestuurder van het busje, rende direct na het ongeval weg, maar meldde zich in de loop van de middag op het politiebureau. Het gaat om een 26-jarige man uit Raamsdonksveer. De politie laat weten alle opties open te houden met betrekking tot de oorzaak van het ongeval: ,,Er kan sprake zijn van opzet.”
 2. Een wolf is geen hond en een kalf is geen pony
  PREMIUM
  Dwarskijker

  Een wolf is geen hond en een kalf is geen pony

  De mens staat in een bijzondere verhouding tot het dier. Het ene beest interesseert hem geen moer, voor het andere stelt hij zijn leven in de waagschaal. Zitten er een paar honden gevangen tussen de hete lava op La Palma, dan worden kosten noch moeite gespaard om ze te redden. Geavanceerde drones met vangnetten worden ingezet, alles in een gedetailleerd voorbereide operatie. Als die eindelijk kan worden uitgevoerd, blijken waaghalzen de hete lavabodem al te hebben getrotseerd en zijn de honden al in veiligheid gebracht.