Volledig scherm
Het binnenvaartschip Maria Valentine. © Louis Mötter

Rampschip Grave blijkt onverwoestbaar

GRAVE - Het schip dat eind vorig jaar door de stuw bij Grave is gevaren komt weer terug in de vaart. Het schip de Maria Valentine is de afgelopen maanden opgeknapt en gaat nu onder een andere naam, de Magellan, weer varen.

Het ongeluk bij de stuw in Grave zorgde voor een miljoenenschade in de regio. De Maas was weken niet bevaarbaar, woonboten kwamen scheef te liggen en bedrijven konden niet bevoorraad worden. De schade aan de Maria Valentine bleek uiteindelijk mee te vallen.

Woordvoerder Cor Radings van eigenaar Gefo: ,,De schade is relatief meegevallen. Bovendeks was er veel kapot, waaronder de stuurhut, maar onder de waterlijn was er geen grote schade.”

Radings kan nog niet zeggen hoe duur de reparatie van het schip precies is. De totale waarde van een schip als de Maria Valentine loopt in de miljoenen.

Nieuwe naam

Volledig scherm
Binnenvaartschip Maria Valentine na de aanvaring op weg naar de werf. © Louis Mötter

De naamsverandering heeft volgens Radings niks te maken met het ongeval. ,,Het is niet ongewoon dat schepen die lang uit de vaart zijn geweest een nieuwe naam krijgen.”

De 
Slowaakse schipper die het ongeval veroorzaakte keert voorlopig niet terug op het schip. Radings sluit niet uit dat dit later alsnog gebeurt. Voorlopig zit de schipper thuis. Hij is nog verdachte in een onderzoek van de politie.

Ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid is nog bezig met een onderzoek naar de aanvaring. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement