Volledig scherm
Klaas Otto, de baas van No Surrender. © ANP

Recherche doet inval in loods vader van Klaas Otto in Bergen op Zoom

* UPDATE 12.30 uur * BERGEN OP ZOOM - De recherche heeft dinsdagmorgen een inval gedaan in de bedrijfsloods van de vader van Klaas Otto in Bergen op Zoom. Politiemensen met speurhonden, rechercheurs en andere forensisch deskundigen waren tegen het middaguur volop bezig om het gebouw en het terrein van de oudijzerhandel uit te kammen. Daarmee lijkt het lopende strafonderzoek tegen Klaas Otto steeds grotere vormen aan te nemen.

Bij de politieactie is dinsdag een dochter van de loodseigenaar aangehouden ‘voor het beledigen van een ambtenaar in functie’, bevestigt politiewoordvoerder Henk Snepvangers. Hij wil verder geen enkele toelichting geven op de actie.

Strafzaak
Het heeft er alle schijn van dat de inval is gerelateerd aan de lopende strafzaak tegen Klaas Otto, oud-generaal van motorclub No Surrender. Zijn vader is als eigenaar van de loods althans niet aangehouden als verdachte. ,,Dat zal ook niet gebeuren”, verwacht Nancy, de boze echtgenote van Klaas Otto. ,,Die man is 73 jaar oud. Hij heeft een blanco strafblad, nog nooit een bekeuring gehad zelfs. Wat zoeken ze bij hem?”

Het is niet duidelijk of sprake is van een nieuw strafonderzoek, naast de al lopende dossiers tegen Otto wegens witwassen, bedreiging, afpersing en brandstichting. De recherche kan ook op zoek zijn naar (verstopt) bewijs in de lopende zaken. Daarbij valt te denken aan geld, wapens of drugs. Advocaat Louis de Leon zegt geen idee te hebben waarom de politie de inval heeft gedaan.

Familie
Familieleden en bekenden staan bij het gesloten hek om de politieactie te volgen. Ze zeggen het optreden van het Openbaar Ministerie en de politie helemaal beu te zijn. ,,Elke keer krijgt Klaas overal de schuld van. Ze hebben zich in hem vastgebeten. Maar ze vinden geen bewijs, dus blijven ze maar zoeken. Nu bij zijn oude vader. Dan is het toch niet gek dat zijn dochter ’s morgens emotioneel wordt tegen de politie”, foetert echtgenote Nancy.

Hooi
Vader Leo Otto volgt de handelingen van de politie schouderophalend. ,,Ik snap het niet. Kijk nou”, wijst hij naar een snuffelende politiehond, ,,ze zoeken in hooi dat we gisteren hebben laten brengen. Wat denken ze daar nou te vinden?”

Volledig scherm