Volledig scherm
PREMIUM
De arrestatie van één van de verdachten van de kluisjesroof in Oudenbosch. © Peter van Trijen/pix4profs

Reconstructie: kluiscode Rabobank Oudenbosch was al jaren hetzelfde, voorbereiding kostte daders maanden

BREDA - Tegen Agron K. en Henri van W. uit Roosendaal en Etten-Leur is dinsdag bij de rechtbank in Breda 6 jaar cel geëist. Volgens justitie hielpen zij de twee rovers om bij de Rabobank in Oudenbosch binnen en buiten te komen. Een reconstructie.

Het is maandagochtend 5 maart als iemand naar zijn kluis wil bij de Rabobank op de Kade in Oudenbosch. Die krijgt een storingsmelding en een medewerker van de bank gaat erheen. Ze opent de deur en loopt de wenteltrap af die toegang geeft tot de kluis. Zo ver komt de beambte niet. Voor de ingang van de kluis ligt het bezaaid spullen uit de kluisjes. Een enorme bende. Ernaast liggen aan de zijkanten dik 300 safeloketten opgestapeld. Allemaal stuk, opengebroken.

  1. Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente
    kaart

    Lokale heffingen gaan flink stijgen: bekijk hier wat dat betekent voor jouw gemeente

    LOON OP ZAND - Lokale heffingen brengen dit jaar naar verwachting bij een groot deel van de Nederlandse gemeenten meer geld in het laatje. Een groot deel wordt betaald door inwoners zelf, het overige deel komt van bezoekers. Vooral Loon op Zand denkt de schatkist in 2020 flink te spekken ten opzichte van vorig jaar. De opbrengsten stijgen hier met maar liefst 29,8 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.