Volledig scherm
Ree dood op de weg

Reeën sneuvelen bij honderden op Brabantse wegen

DEN BOSCH - De natuur krijgt in Brabant ruim baan, maar daar hoort ook een rouwrand bij. Jaarlijks sneuvelen vooral honderden reeën op de Brabantse wegen.

Soms leidt dat ook tot letselschade bij mensen, zoals deze maand nog in Reusel. In juli overleed zelfs een automobilist nadat hij in Asten op een wild zwijntje was gebotst.

De Stichting Afhandeling & Monitoring Fauna-aanrijdingen registreert sinds dit jaar het aantal wildongevallen. Beheer van wildpopulaties, ofwel afschot, kan omwille van de verkeersveiligheid geboden zijn, zeggen voorzitter en secretaris van de SAFM vrijdag in het Brabants Dagblad. De Partij voor de Dieren wil daar niet van weten. Statenlid Marco van der Wel verdenkt de SAFM ervan met haar statistieken jagers een vrijbrief te verschaffen.

Het Brabants Dagblad brengt vrijdag ook een gedetailleerde kaart waarop te zien is waar reeën, vossen, dassen, wilde zwijnen en damherten in 2013 het leven lieten na een botsing in het verkeer.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’
    PREMIUM
    VIDEO

    Madelon (22) nam haar eigen leven: ‘Pap, mam, ik weet dat jullie het nooit zullen begrijpen’

    HAARSTEEG - Marjolein ter Hark-Houttuin uit Haarsteeg verloor haar 22-jarige dochter aan een zelfgekozen dood. Marjolein begrijpt het niet. ‘Waarom dacht ze toch dat haar leven in duigen lag, dat ze nooit meer opnieuw kon beginnen?’ Is er een schuldige, was er een reden? ‘Nee, niemand kon hier iets aan doen’. Vandaag is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnali de meest sombere dag van het jaar. Elk jaar wordt de dag door organisaties als MIND aangegrepen om aandacht te vragen voor depressie.