René Bastiaanse (rechts) en Jan Kriek, tekenmoment op de Citadel in ‘s-Hertogenbosch.
Volledig scherm
PREMIUM
René Bastiaanse (rechts) en Jan Kriek, tekenmoment op de Citadel in ‘s-Hertogenbosch. © BHIC

René Bastiaanse stopt met tv-programma 'De Wandeling’

Hij maakte Brabanders, in zijn hoedanigheid als stevig doorstappende presentator in 240 afleveringen van De Wandeling, Brabant-wise. Ook stofte hij als Rijksarchivaris het provinciaal archief af en bouwde het om tot BHIC, een levendig, publieksvriendelijk historisch centrum. Een doener dus, die René Bastiaanse. De bijna 68-jarige gaat nu echt stoppen. Maar eerst stiefelt-ie nog even naar vijf favoriete plekken.

Ostentatief mopperen mag je dit niet noemen, eerder gespeeld verzuchten. Hoezo moet hij vijf Brabantse hotspots kiezen uit een ‘oeuvre’ dat zoveel meer prachtigs biedt? Godsonmogelijk. René Bastiaanse zwiert in de directiekamer van het BHIC zijn oneindig lang lijkende benen van een buurstoel, schuift de bril studentikoos over het kalende voorhoofd en haalt aan: ,,Dan als eerste naar Het Markiezenhof in Bergen op Zoom.”

  1. Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetuige - Nepverpleegkundige behandelde patiënten in Den Bosch
    PREMIUM

    Brabants nieuws van donderdag | Bredase advocaat en Peter R. steunen kroongetui­ge - Nepver­pleeg­kun­di­ge behandelde patiënten in Den Bosch

    Hij behandelde patiënten, zag tientallen dossiers in en had in een opslagbox medicijnen en uniformen liggen. Maar de 24-jarige man die het JBZ tijdens de coronapiek hielp, bleek helemaal geen verpleegkundige. Het Bossche ziekenhuis ontsloeg hem en deed aangifte, zo bleek vandaag. Verder was het de dag waarop de Bredase advocaat Peter Schouten zich met Peter R. de Vries opwierp als vertegenwoordiger van kroongetuige Nabil B.