Volledig scherm
© Thinkstock

Ritje zonder helm door Eindhoven leidt naar 35 kilo cocaïne en 150.000 euro cash

EINDHOVEN- Agenten hielden zaterdag net na middernacht een bestuurder van een scooter in Eindhoven aan. De man vluchtte toen de politie zijn identiteit wilde controleren. De Eindhovenaar liet zijn scooter en een tas achter. Uiteindelijk leidde dit tot een vondst van ruim 35 kilo cocaïne. De verdachte is opgespoord en zit in de cel. 

Een motoragent controleerde vrijdagavond kort voor middernacht op het 18 Septemberplein in Eindhoven de bestuurder van die scooter omdat hij zonder helm reed.

Geld
Na de controle en vlucht actie kreeg de motoragent assistentie van andere agenten die achter de gevluchte man aangingen. De verdachte rende weg via de Vestdijk, het Stationsplein, de Tramstraat en de Dommelstraat richting het rangeerterrein van de NS. Daar werd hij om iets over twaalf uur aangehouden.

In de door de verdachte achtergelaten tas bleek ruim 25 kilo cocaïne te zitten. Deze werd direct in beslag genomen. Hierop volgde later in de nacht nog een onderzoek in de woning van de verdachte aan de Kanaaldijk-Zuid in Eindhoven. Tijdens deze doorzoeking werd in een schuur nog eens ruim 10 kilo cocaïne gevonden.

Daarnaast troffen de agenten een wapenstok en ruim 150.000 euro contant geld aan. De drugs en de andere aangetroffen zaken zijn in beslag genomen. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

Volledig scherm
© Bert Jansen
Volledig scherm
© Bert Jansen