Volledig scherm
© Jean Pierre Reijnen/DCI Media

RIVM: Afgelopen dag geen coronadode in Brabant

Er is de afgelopen 24 uur in Brabant niemand overleden aan het coronavirus. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het dodental in Brabant staat op 1483.

Ook vanuit het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) kwamen zondagochtend positieve cijfers. Het aantal mensen dat de afgelopen dag met coronaverschijnselen werd opgenomen in de Brabantse ziekenhuizen ligt rond de dertig. Alleen in de eerste anderhalve week van de coronacrisis was dat aantal lager.

Van mensen die in het ziekenhuis werden opgenomen, is er slechts een klein aantal positief getest. De rest zijn verdachte gevallen. Het ROAZ neemt ook deze verdachte gevallen mee in de cijfers, in tegenstelling tot het RIVM dat zich puur op positieve testen baseert.

Het totale aantal mensen met coronaverschijnselen in de Brabantse ziekenhuizen ligt nu op tweehonderd. Daarvan liggen er zo'n vijftig patiënten op de intensive cares. Van twee mensen werd bij het ROAZ de afgelopen dag het overlijden gemeld, maar zij waren beiden niet positief getest.

RIVM-cijfers

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft het afgelopen etmaal tien nieuwe meldingen van sterfgevallen als gevolg van het coronavirus binnengekregen. Daarnaast werden er vijftien nieuwe positief geteste patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Het officiële dodental door de pandemie in Nederland staat nu op 5680. Het totaal aantal besmettingen staat op 43.995, waarvan er 8849 uit Brabant komen.

In Brabant zijn er volgens het RIVM de afgelopen dag geen sterfgevallen bijgekomen. Het totaal aantal overlijdens in Brabant staat op 1483.

Het aantal nieuwe corona-opnamen in Brabantse ziekenhuizen.
Volledig scherm
Het aantal nieuwe corona-opnamen in Brabantse ziekenhuizen. © ROAZ
Het totale aantal (verdachte) coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen.
Volledig scherm
Het totale aantal (verdachte) coronapatiënten in de Brabantse ziekenhuizen. © ROAZ