Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ruim 300 Brabantse varkensboeren willen stoppen met regeling

DEN BOSCH - Vooral veel Brabantse varkenshouders geven aan gebruik te willen maken van de warme sanering varkenshouderij, de stoppersregeling die het kabinet heeft opgetuigd. Van de 503 aanmeldingen komen er 305 uit Noord-Brabant, zo heeft de provincie donderdagmiddag bekend gemaakt.

 1. Nieuwsoverzicht | 29 Marechaussees van Eindhoven Airport in quarantaine - Plafond bij Hema stort in
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | 29 Marechaus­sees van Eindhoven Airport in quarantai­ne - Plafond bij Hema stort in

  De bewaking van Eindhoven Airport is flink getroffen door het coronavirus. Defensie maakte vandaag bekend dat 29 Marechaussees in thuisquarantaine zitten nadat bekend werd dat vier van hen het virus bij zich dragen. Verder was er grote schrik voor medewerkers van de Hema in Den Bosch: het plafond kwam zomaar naar beneden. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van deze woensdag.
 2. Jaar van extreem weer in Brabant: hoe storm, zeiknatte en gortdroge periodes elkaar opvolgden tot hitte van nu
  PREMIUM
  Weerrecords sneuvelen

  Jaar van extreem weer in Brabant: hoe storm, zeiknatte en gortdroge periodes elkaar opvolgden tot hitte van nu

  We stevenen af op de warmste week ooit, waarbij warmterecords elkaar nu dagelijks opvolgen. Niet eerder was het zoveel dagen op een rij 35 graden of meer. Maar het jaar 2020 kende véél meer extreme periodes in Brabant en daarom sneuvelden meerdere weerrecords: er waren heftige stormen met veel schade, gortdroge en extreem natte periodes. Een overzicht van ‘ongekende uitschieters’.