Volledig scherm
Volgens Sarah Blom uit Buren moesten zij en haar familie uren wachten op de ANWB. © Sarah Blom / Facebook

Sarah staat samen met zoontje (3) urenlang met pech langs A15: 'Wat een chaos'

ANDELST - Sarah Blom uit Buren heeft zaterdagavond ongeveer drieënhalf uur met pech langs de kant gestaan op de A15 bij Andelst. De ANWB kon haar niet vinden en liet voortdurend niets van zich weten, schrijft Blom op Facebook.

'Wat een labbekakkerige chaos', stelt ze in haar bericht.

Bij de overgang van de A50 naar de A15 bij Andelst begon de motor van de auto waar Blom in zat te sputteren. Waarschijnlijk kwam dat doordat er in plaats van benzine per ongeluk diesel was getankt.

Blom wachtte vanaf ongeveer 18.15 uur uur samen met haar zoontje Ira (3), die 'overstuur' was, haar moeder en haar broer bij de snelweg. Ze waren vanuit Apeldoorn onderweg naar huis in Buren.

Mislukte zoekactie

Na een mislukte zoekactie van de ANWB moest de politie er na tweeënhalf uur aan te pas komen om hun auto naar een veilige plek te slepen, zegt Blom. Volgens haar stonden zij en haar familieleden daarna nog een lange tijd op de ANWB te wachten. Hun eerste melding zou uit het systeem zijn gehaald. 

Blom meldde om 21.42 uur dat er eindelijk iemand van de ANWB was gearriveerd. 'Aardige man die er niets aan kan doen. We gaan zo vast naar huis', luidt haar reactie.

'Ontzettend vervelend'

Een woordvoerder van de ANWB spreekt van een 'ontzettend vervelend incident'. ,,Natuurlijk vooral omdat er een klein kind bij betrokken was. Wat hier fout gegaan is, weten we nog niet. We konden de familie niet vinden. Waarom niet? Dat gaan we wel uitzoeken. En we zullen zeker contact opnemen met de gedupeerden om ze op een of andere manier tegemoet te komen.’’

Via haar Facebook-pagina hield Sarah Blom haar volgers zaterdagavond op de hoogte van de situatie op de A15 bij Andelst.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement