Johan van den Brink woont in de  Utrechtse wijk Overvecht. Hij schrok flink van de waarschuwingsschoten afgelopen nacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan van den Brink woont in de Utrechtse wijk Overvecht. Hij schrok flink van de waarschuwingsschoten afgelopen nacht. © AD

Schietende agenten bij aanhouding verdachten ontvoering: omwonenden ‘schrikken zich het lazarus’

,,Ik hoorde geschreeuw en wel vijf of zes knallen. Je schrikt je het lazarus’’, vertelt een bewoner van de Brandenburchdreef in Utrecht. Daar eindigde een achtervolging door de politie vanwege een ontvoering in Eindhoven. De politie loste daarbij enkele schoten.

De auto, een grijze BMW, reed zich afgelopen nacht vast in een doodlopend stukje van de Brandenburchdreef in de wijk Overvecht. Omwonenden werden door de herrie ruw gewekt in hun slaap en schrokken flink toen ze door hadden wat zich vlak voor hun voordeuren afspeelde: meerdere waarschuwingsschoten gevolgd door de arrestatie van twee mannen die in de auto zaten.

  1. Thuiswerken én lesgeven? Hahaha! ‘Ik ga dit dus echt niet doen, hè. En jij legt het ook helemaal niet goed uit!’
    PREMIUM

    Thuiswer­ken én lesgeven? Hahaha! ‘Ik ga dit dus echt niet doen, hè. En jij legt het ook helemaal niet goed uit!’

    VLIJMEN - Een baan, drie jonge kinderen, een hond, het huishouden én een man die gewoon naar het werk moet. Of wij ouders dan ook nog even willen zorgen of die kinderen geen leerachterstand krijgen in tijden van corona? Verslaggeefster Linda Akkermans doet haar best. ,,Maar ‘s avonds wil ik geen versjes uit mijn hoofd leren. Dan moet ik mijn werkuren inhalen. En daarna wil ik wijn.”