Scholen in België populair bij ouders in West-Brabant: ‘Op de gang moet je stil zijn’

video | kaartHet onderwijs over de grens is al jaren populair bij ouders in West-Brabant. Juf Kelly weet wel waarom: ,,Hier op school in België hebben we meer structuur en discipline.'' BN DeStem liep een dagje mee op twee basisscholen in Essen, vlak voor de zomervakantie.

ESSEN - Het grootste verschil tussen Vlaamse en Nederlandse leerlingen? Sahranaz en Shantiey (allebei 12) beginnen te giechelen. ,,Het accent", zegt Shantiey uit Sint Willebrord. ,,Soms heb ik een rare conversatie met een klasgenoot. Dan denk ik: je praat wel, maar ik versta voor de helft niet wat je zegt."

  1. De rotte appels van groenteboer Erik Akerboom
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    De rotte appels van groente­boer Erik Akerboom

    Toen officier van justitie Gerard Sta op 16 januari 2018 aan zijn requisitoir begon in de rechtszaak tegen politiemol Mark M. , stak hij van wal met de vaststelling dat voor ‘het overgrote deel van het politiekorps integriteit vanzelfsprekend is’. ,,Maar de samenleving en de politie nemen geen genoegen met ‘meestal eerlijk’ of ‘doorgaans betrouwbaar’”, zo ging Sta verder. Politiemol Mark M. had jarenlang ‘karrenvrachten politiegeheimen verklapt en verkwanseld’ aan Brabantse criminelen en daarmee de ‘waardigheid van het politie-ambt te grabbel gegooid’, foeterde de magistraat.