Een leeg klaslokaal, hier in Son.
Volledig scherm
PREMIUM
Een leeg klaslokaal, hier in Son. © Sem Wijnhoven/DCI Media

Schoolbestuurders schrijven bezorgde brief aan burgemeesters na opvangoproep: ‘Verbluffend’

DEN BOSCH/HEUSDEN/OSS - De Brabantse oproep om in tijden van corona desnoods voor kinderopvang te spelen, schiet schoolbesturen in het verkeerde keelgat. ,,Verbluffend. Alsof wij ijzer met handen kunnen breken”, zegt Henk van der Pas, van scholenstichting Scala uit Heusden. Hij schrijft samen met vijftien andere bestuurders van scholenkoepels en opvangorganisaties een brief om beter betrokken te worden bij de crisisaanpak. 

  1. Nieuwsoverzicht | Martelkamer lag vol met snoeischaren, scalpels en vingerklemmen - Parkeerboete te omzeilen met app
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Martelka­mer lag vol met snoeischa­ren, scalpels en vingerklem­men - Parkeerboe­te te omzeilen met app

    Met de invoering van scanauto's is het aantal boetes dat wordt uitgeschreven flink toegenomen. De start-up Parkeerwekker dreigt voor gemeenten roet in het eten te gooien. Het bedrijf ontwikkelt namelijk een systeem dat je waarschuwt als een scanauto jouw auto scant. Ook belandden tienduizenden sperziebonen donderdagmorgen op de weg en zit Rijkswaterstaat met een rekening van een paar duizend euro voor de opruimkosten. Dat en meer in dit nieuwsoverzicht van donderdag 17 september.