Volledig scherm
Kaart: Brabants Dagblad

Selectie van toplocaties schaliegas in Brabant

DEN BOSCH -Volgens een uitgewerkt scenario kan in Brabant op 38 locaties naar schaliegas worden geboord. Het gaat om 80 hectare onbebouwde landbouwgronden in Het Groene Woud, Brabants groene hart tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven.

Het Brabants Dagblad komt woensdag met een uitgebreide productie over schaliegas, inclusief kaart met locaties waar schaliegas gewonnen kan worden.

De locaties zijn geselecteerd door Halliburton op basis van een uitgebreide studie die de Amerikaanse multinational in opdracht van het staatsbedrijf Energiebeheer Nederland (EBN) heeft verricht. „Dit zijn de meest optimale locaties, die een vergunning zouden kunnen krijgen en tegelijk de minste invloed hebben op mens, natuur en milieu”, meent het staatsbedrijf Energiebeheer Nederland (EBN) dat het onderzoek liet uitvoeren.

Bekijk ook het dossier schaliegas van het Brabants Dagblad.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoe Mades Powerweekend spectaculair decor van tv-programma Hunted werd: ‘Slechts twee mensen wisten ervan’

    Hoe Mades Powerweek­end spectacu­lair decor van tv-programma Hunted werd: ‘Slechts twee mensen wisten ervan’

    MADE - Het begon met een mysterieus mailtje: ‘We zoeken voor een tv-programma naar een visuele locatie in Brabant, op ongeveer een uur rijden van Amsterdam'. Of het Powerweekend in Made daaraan wilde meewerken. De bijzondere omschrijving deed aanvankelijk de wenkbrauwen van de organisatoren fronzen, maar het resulteerde ruim een maand later in een bijzondere hoofdrol in tv-programma Hunted.