Volledig scherm
Kaart: Brabants Dagblad

Selectie van toplocaties schaliegas in Brabant

DEN BOSCH -Volgens een uitgewerkt scenario kan in Brabant op 38 locaties naar schaliegas worden geboord. Het gaat om 80 hectare onbebouwde landbouwgronden in Het Groene Woud, Brabants groene hart tussen Den Bosch, Tilburg en Eindhoven.

Het Brabants Dagblad komt woensdag met een uitgebreide productie over schaliegas, inclusief kaart met locaties waar schaliegas gewonnen kan worden.

De locaties zijn geselecteerd door Halliburton op basis van een uitgebreide studie die de Amerikaanse multinational in opdracht van het staatsbedrijf Energiebeheer Nederland (EBN) heeft verricht. „Dit zijn de meest optimale locaties, die een vergunning zouden kunnen krijgen en tegelijk de minste invloed hebben op mens, natuur en milieu”, meent het staatsbedrijf Energiebeheer Nederland (EBN) dat het onderzoek liet uitvoeren.

Bekijk ook het dossier schaliegas van het Brabants Dagblad.

  1. Brabander Bas (22) heeft ziekte van Lyme, leven met kortsluiting in je hoofd

    Brabander Bas (22) heeft ziekte van Lyme, leven met kortslui­ting in je hoofd

    OUDENBOSCH - Steeds meer Nederlanders krijgen de ziekte van Lyme blijkt uit de jongste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Vorig jaar kwamen er 27.000 nieuwe patiënten bij, twee duizend meer dan in 2014. Daarnaast zijn er vermoedelijk ook steeds meer mensen die ernstige klachten hebben, maar bij wie de diagnose niet officieel kon worden vastgesteld. Die zoeken soms hun heil in het alternatieve circuit in het buitenland. De impact van de ziekte is enorm, blijkt onder meer uit het verhaal van de 22-jarige Bas van Duijse uit Oudenbosch.