Volledig scherm
© Bert Jansen

SER niet in cassatie in Aujeszky-procedure varkenshouders

DEN BOSCH - De SER gaat niet in cassatie tegen de uitspraak van het gerechtshof in Den Haag inzake de Aujeszky-zaak. Dat betekent dat gedupeerde varkenshouders definitief een schadevergoeding krijgen voor de te hoge tarieven van het inenten van varkens tegen de Ziekte van Aujeszky in de jaren '90. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 11 miljoen euro. Dat heeft de SER donderdag bekend gemaakt.

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) die in 1998 de juridische procedure begon, keerde in 2013 al een voorlopig bedrag van in totaal 12 miljoen euro uit aan 3200 leden en oud-leden.

Het gerechtshof in Den Haag deed pas afgelopen maart uitspraak in de zaak.

  1. Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    Kritiek op nieuwe Brabantse cultuurprijs: 'zo wil ik niet mee doen'

    TILBURG/DEN BOSCH - Dertig Brabantse makers dingen mee naar de nieuwe provinciale publieksprijs Brabant Cultuur 2018. Maar een aantal genomineerde makers is helemaal niet meer zo blij met hoe dat moet. Sigrid Calon, kunstenares uit Tilburg, heeft de organisatie al laten weten dat ze verder af ziet van deelname. ,,Ik ga hier geen energie in stoppen." Renée van Trier, beeldend kunstenares uit Breda, schreef een kritische brief: Op deze manier wil ze zichzelf helemaal niet promoten.