Volledig scherm
Geen drie, maar twee dj's laten zich dit jaar opsluiten in het Glazen Huis. De presentatie trekt veel aandacht. Foto's Ron Magielse/Pix4Profs

Serious Request: 'Dat worden zeker wilde avonden in Breda'

BREDA - Twee dj's maar? Waren de smaken op? ,,Zeker niet." 3FM-dj en Glazen Huis-bewoner Frank van der Lende had de vraag wel verwacht, en heeft het antwoord dan ook paraat. ,,Veel radiomakers staan volgens mij juist te springen om dit te mogen doen. Vergis je niet, Serious Request is groot. Maar dit is het nieuwe 3FM, we zijn een nieuwe zender met twee relatief nieuwe namen. En daar hoort vernieuwing bij."

Nou ja, nieuwe namen... Tilburger Domien Verschuuren is de tweede dj die van 18 tot en met 24 december in het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda verblijft. Voor hem is het al het derde jaar op rij dat hij de week voor kerst doorbrengt op een sapdieet. Niet meer met twee dj's, zoals tijdens voorgaande edities, maar enkel samen met Van der Lende dus. De twee dj's werden gisteren gepresenteerd in een miniatuur-Glazen Huis – een kas eigenlijk – voor de ingang van poppodium Mezz in Breda.

,,Hoe ik thuis verkoop dat ik op kerstavond wéér niet thuis ben?" Verschuuren lacht als hij de vraag herhaalt. ,,Nou, mijn vriendin weet ook wel dat we dit niet voor onszelf doen, maar voor het goede doel. Het enige nadeel is dat ze nu alweer niet de All you need is love kerstspecial kan kijken. Ze staat op dat tijdstip naast mij op het Chasséveld, voor de bekendmaking van het eindbedrag."

De weg van de Grote Markt naar de plek van de slotceremonie hoeft niemand hem te wijzen. ,,Drie weken geleden heb ik een rondje Breda gedaan. De omgeving verkend. Hapje gegeten, wat gedronken. Ik weet nu dat om de hoek van het huis een shotjesbar zit. Dat worden vast wilde avonden in Breda."

Zo diepgravend heeft Glazen Huis-debutant Frank van der Lende de stad nog niet onderzocht. ,,Nee, ik ken Breda wel, heb vroeger wel eens in de Mezz gedraaid. En dat hostel bij het station, daar ben ik ook eens geweest. In 2008, toen het Glazen Huis in Breda stond, was ik er nog niet bij. Maar blijkbaar is het 3FM toen zo goed bevallen dat ze weer voor de stad hebben gekozen. Ik heb er zoveel zin in. Het wordt echt een next level week hier in Breda."