Demissionair Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (D66) komt aan op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. ANP BART MAAT
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (D66) komt aan op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. ANP BART MAAT © ANP

Sigrid Kaag (D66) start campagne heel bewust in Brabant: ‘Er is een verlamming in deze provincie’

Dat D66 haar campagne vandaag juist in Brabant aftrapt is géén toeval, zegt lijsttrekker Sigrid Kaag. Juist hier wil de partij - die onder meer pleit voor een halvering van de veestapel - de grootste worden. Van het provinciebestuur maakt ze gehakt: ,,Ik vind dat Brabant meer verdient.”

 1. Kamervragen over weeskinderen die uit huis worden gezet: ‘Dat doe je niet, punt!’
  PREMIUM

  Kamervra­gen over weeskinde­ren die uit huis worden gezet: ‘Dat doe je niet, punt!’

  Hoe gaat demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken woningcorporaties dwingen om barmhartiger om te gaan met weeskinderen? Dat was de vraag die gistermiddag in de Tweede Kamer ongemakkelijk in de lucht bleef hangen. VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis stelde de vraag naar aanleiding van een ‘zeer terechte’ publicatie over de problemen van jonge weeskinderen afgelopen maandag in het Brabants Dagblad.
 2. Brabant spant de kroon: meeste stalbranden afgelopen 9 jaar
  PREMIUM

  Brabant spant de kroon: meeste stalbran­den afgelopen 9 jaar

  Meer dan de helft van de stalbranden tussen 2012 en 2021 vond in de provincies Noord-Brabant, Overijssel en Gelderland plaats, blijkt uit analyse van LocalFocus van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Brabant spant daarbij de kroon met 72 stalbranden. In totaal vlogen er 328 veestallen in brand in Nederland en daarbij kwamen bijna 1,3 miljoen dieren om, zo bleek vorige week bij de presentatie van het rapport.
 1. Dochter van Julie stierf in haar armen in Turks ziekenhuis na cosmetische ingreep
  Play

  Dochter van Julie stierf in haar armen in Turks ziekenhuis na cosmeti­sche ingreep

 2. Vrachtwagen botst tegen spoorwegviaduct Ringbaan-Oost: Treinverkeer tussen Tilburg en Boxtel ligt stil
  Play

  Vrachtwa­gen botst tegen spoorwegvi­a­duct Ring­baan-Oost: Treinver­keer tussen Tilburg en Boxtel ligt stil