Tennet voert werkzaamheden uit aan een elektriciteitsmast.
Volledig scherm
PREMIUM
Tennet voert werkzaamheden uit aan een elektriciteitsmast. © ANP / Peter Hilz

Slot op stroomnet gaat eraf in Brabant: ruimte voor nieuwe grootverbruikers van elektriciteit

DEN BOSCH - Het elektriciteitsnet in Brabant en Limburg heeft vanaf december weer ruimte voor nieuwe aansluitingen voor bedrijven en energieparken. Maar nog niet iedereen kan dan al terecht op het stroomnet, dat in juni op slot ging door de explosieve vraag naar elektriciteit.

 1. Speciaal team moet tóch nog ruimte zien te maken op Brabants elektriciteitsnet: ‘Grote batterijen zijn deel van de oplossing’
  PREMIUM
  Update

  Speciaal team moet tóch nog ruimte zien te maken op Brabants elektrici­teits­net: ‘Grote batterijen zijn deel van de oplossing’

  EINDHOVEN - Het anders gebruiken van grote batterijen kan verlichting bieden voor het vastgelopen elektriciteitsnet in Noord-Brabant en Limburg. Dat blijkt uit spoedoverleg tussen de provincies, netbeheerder Tennet en minister Jetten van Klimaat en Energie over de huidige ‘stroomstop’. Een speciaal team moet die situatie nu vlottrekken.
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”