Politie houdt actie in de Biesbosch.
Volledig scherm
Politie houdt actie in de Biesbosch. © Landelijke Eenheid Zuidwest

Snelheidsduivels op speedboten door Biesbosch en zuippartijen: recordaantal waterboetes tijdens coronazomer

Dronken groepen op bootjes in het natuurgebied De Biesbosch, hardvaarders zonder vaarbewijs en bergen plastic afval in het water. Tijdens de lockdown konden we weinig kanten op, maar varen kon nog wel. Door de enorme stijging van het aantal bootjes op het water is er een recordaantal boetes uitgedeeld in de warme coronazomer afgelopen jaar. 

 1. Nieuwsoverzicht | Coronavaccin voorkomt verspreiding virus niet - 18-jarige Oisterwijker schrijft geschiedenis
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Coronavac­cin voorkomt versprei­ding virus niet - 18-jarige Oisterwij­ker schrijft geschiede­nis

  De 18-jarige Oliver Daemen uit Oisterwijk is de jongste astronaut ooit. Hij zat aan boord bij de ruimtevlucht van Amazonoprichter Jeff Bezos. Verder stroomde vandaag de hoogwatergolf door en langs Brabant en Gelderland. Intussen wordt het steeds duidelijker dat vaccinatie besmetting met de deltavariant van het coronavirus niet voorkomt. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Nieuwsoverzicht | Extra inspecties bij dijken langs de Maas - Dodental België loopt op
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Extra inspecties bij dijken langs de Maas - Dodental België loopt op

  Het waterpeil van de rivieren in Brabant en in de Bommelerwaard is zondag verder gestegen. De dijken langs de rivieren worden nauwlettend in de gaten gehouden. In België zijn de hulpdiensten klaar met de reddingsacties. Wel zijn er nog 163 mensen als vermist opgegeven. En de Tilburgse kermis gaat voortaan iedere avond om 21.00 uur dicht. De rijen werden te lang. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zondag.