Volledig scherm
PREMIUM
Luchtmachtdagen op vliegbasis Volkel: wát een herrie, oordoppen in, koptelefoons op, de vingers in de oren of de beschermende handen van je moeder. © Thomas Segers

Snerpende straaljagers en bommen: alsof de hel losbreekt boven Volkel

VOLKEL - Hemelse vliegdemonstraties, kunstige luchtcapriolen. Je houdt ervan of niet, van dit tweedaagse feestje van de Koninklijke Luchtmacht. Dé vraag: wat is er zo leuk aan dat helse kabaal?

Man, mán toch, wat een klereherrie! Oordoppen mee, adviseerde de organisatie vooraf. ‘Doen hoor’, zeiden collega’s die in 2013 voor het Brabants Dagblad verslag deden van de Luchtmachtdagen op Vliegbasis Volkel. Ja zeg, dat die straaljagers, gevechtshelikopters en al die andere razende roelanden niet bepaald geruisloos door de wolken glijden weet ik als inwoner van Veghel ook wel. Op zomerdagen verstoren ze de lome rust in de achtertuin. 

 1. De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?
  PREMIUM

  De Tilburgse pillenlabs staan vol met losers: wat voor mannen zijn het?

  TILBURG - Tilburg is het epicentrum van de synthetische drugsproductie in Nederland. In de stad wonen genoeg mannen die het vuile werk willen opknappen. Maar wat voor mannen zijn dat, die met hun kop boven pruttelende en dampende ketels gaan hangen om speed en xtc te maken? Schatrijk worden ze er niet van en er zijn al genoeg ongelukken gebeurd om te weten dat het werk niet van gevaar ontbloot is: wie doet dat? Voor zijn afstudeerscriptie aan de Politieacademie ging de Tilburgse agent Teun op zoek naar het antwoord.
 2. Jumbo claimt tientallen miljoenen bij plaatsgenoot Sligro
  PREMIUM

  Jumbo claimt tientallen miljoenen bij plaatsge­noot Sligro

  VEGHEL/DEN BOSCH - De claim van Jumbo en Coop tegen Sligro Food Group rondom de overname van de supermarktketen EMTÉ bedraagt enkele 'tientallen miljoenen’ euro's. Dat bevestigt een woordvoerster van Jumbo aan Brabants Dagblad. Volgens het consortium Coop & Jumbo heeft plaatsgenoot Sligro een ‘onjuiste voorstelling’ van zaken gegeven. Sligro ontkent dit ten stelligste. In december volgt er een voorlopig getuigenverhoor op de rechtbank in Den Bosch.