Volledig scherm
snollebollekes Arnhem. © Rolf Hensel

Snollebollekes zet uitverkocht GelreDome op zijn kop

VIDEOARNHEM - In het Arnhemse stadion GelreDome ging deze vrijdagavond het dak eraf tijdens het concert van de Brabantse feestact Snollebollekes. Rob Kemps, zanger van de Brabantse feestact Snollebollekes, hoefde zijn stem maar iets te verheffen of de pakweg 30.000 bezoekers kwamen massaal in beweging. Al meteen breekt hij de tent af en gaan bezoekers springen, polonaise lopen en luidkeels meezingen.

Feestgangers hebben vol lof gereageerd op het avondvullende concert. De fans kwamen allemaal voor één ding: een avondje ongedwongen alle remmen los gooien, met zijn allen springen en meezingen op hits als Springen nondeju, Vrouwkes en uiteraard Links Rechts. Dat lukt direct, want al bij de eerste noten breekt het publiek de tent af. Het concert van deze vrijdag is het eerste van de twee shows in het stadion. 

Beide shows waren in een mum van tijd uitverkocht. Door de concerten is er deze dagen topdrukte in Arnhem. NS heeft daar al op ingespeeld en langere treinen ingezet. 

Lees verder onder de foto. 

Volledig scherm
snollebollekes Arnhem. © Rolf Hensel

Op twitter is te zien dat veel bezoekers al vroeg in de feeststemming waren. Veel concertgangers worden vervoerd in speciale feestbussen. Ook reageren mensen op twitter op de commotie die eerder vandaag ontstond door een Facebook-bericht van Douwe Bob. Hij haalde eerder hard uit naar het succes van de feestact. „Deze gast verkoopt 2 x GelreDome uit. Maak me soms toch wel erg veel zorgen om ons mooie landje”, schreef hij. ‘Op je neus’, reageert twitteraar Dennahz bijvoorbeeld, bij een foto met een bomvol GelreDome. ‘Je blijft met je poten van Snollebollekes af', zegt een ander. 

Lees verder onder de tweet.

Ook uiten sommige Arnhemmers hun ongenoegen vanwege het harde geluid. ‘Ik heb echt nooit last, maar een avond Snollebollekes hoor je toch wel heel goed', zegt twitteraar Jason David bijvoorbeeld. Een ander beweert meer last te hebben van Snollebollekes dan ze ooit van hardstylefeest Hard Bass had. ‘Niet te doen dit. Mijn hele huis beweegt', schrijft ze. 

Gastartiesten

De deuren van het stadion waren al om 18.00 uur open. Het concert was daarvoor al afgetrapt met een pre-party op het horecaplein van GelreDome. Daar draaiden diverse dj’s. Tijdens het concert waren ook vele gastartiesten die een optreden verzorgden, onder wie Gerard Joling, Vengaboys, Paul Elstak, Mooi Wark en Gebroeders Ko. Patty Brard, Roy Donders en Rob Kemps stonden op het podium als Luv, de meidengroep waar Brard in haar jongere jaren nog in zat. Joling zong met Kemps onder meer de single Total Loss, een samenwerking van de twee. 

Sommige van de fans meldden zich om drie uur ’s middags al in de feesttent bij het stadion. Zoals Nick de Boey en Anja van Waterschoot uit het Zeeuwse Hulst en Nikki Wilhart en Linde Klerkx uit de buurt van Kaatsheuvel. Nikki Wilhart werd deze vrijdag 25. ,,Ik heb nog nooit zo’n mooie verjaardag gehad”, zei ze glunderend. 

Zaterdagavond is het tweede concert van Snollebollekes in GelreDome. Het stadion is dan opnieuw compleet uitverkocht. Op social media zijn inmiddels diverse beelden verschenen van het concert, waaronder van een van links naar rechts springende menigte. 

Volledig scherm
snollebollekes Arnhem. © Rolf Hensel
Volledig scherm
snollebollekes Arnhem. © Rolf Hensel
Volledig scherm
snollebollekes Arnhem. © Rolf Hensel

Eerder sprak De Gelderlander op het horecaplein met Snollebollekes-fans.

Volledig scherm
snollebollekes Arnhem. © Rolf Hensel
  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.