Spookrijder na achtervolging over A59 en A16 klemgereden en opgepakt

UPDATEBREDA – De politie heeft dinsdagochtend een 34-jarige bestuurder aangehouden die zich aan een controle onttrok en al spookrijdend vluchtte. De woonplaats van de bestuurder is niet bekend bij de politie.

Agenten zagen de bestuurder rijden in een auto zonder kenteken. Toen ze de bestuurder wilde controleren, ging de man ervandoor.  De achtervolging begon  op de A59 ter hoogte van Terheijden, waarna de man al spookrijdend in de richting van de A16 reed. Daar reed hij volgens een politiewoordvoerster met het verkeer mee tot de afslag naar de A17, waarna hij wederom spookrijdend zijn weg vervolgde.

Vangrail

De vluchtende man botste op de A17 tegen de vangrail.  Agenten zetten hun voertuig voor de vluchtauto, zodat hij niet verder kon rijden. Bij die actie raakte ook het politievoertuig de vangrail. Beide voertuigen raakten beschadigd en moesten worden getakeld. Er vielen geen gewonden. De rit vond plaats met hoge snelheid, reden voor de politie  om de achtervolging korte tijd te staken. 

Bij de achtervolging werd ook een politiehelikopter ingezet. De recherche onderzoekt de zaak. Bestuurders die dashcambeelden hebben wordt opgeroepen deze ter beschikking te stellen.

Volledig scherm
Politie rijdt auto klem op A17. © Tom van der Put/Maric Media
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. De rotte appels van groenteboer Erik Akerboom
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    De rotte appels van groente­boer Erik Akerboom

    Toen officier van justitie Gerard Sta op 16 januari 2018 aan zijn requisitoir begon in de rechtszaak tegen politiemol Mark M. , stak hij van wal met de vaststelling dat voor ‘het overgrote deel van het politiekorps integriteit vanzelfsprekend is’. ,,Maar de samenleving en de politie nemen geen genoegen met ‘meestal eerlijk’ of ‘doorgaans betrouwbaar’”, zo ging Sta verder. Politiemol Mark M. had jarenlang ‘karrenvrachten politiegeheimen verklapt en verkwanseld’ aan Brabantse criminelen en daarmee de ‘waardigheid van het politie-ambt te grabbel gegooid’, foeterde de magistraat.