Eerste impressie van de nieuwe attractie
Volledig scherm
PREMIUM
Eerste impressie van de nieuwe attractie © Efteling

Spookslot Efteling wordt 'Danse Macabre’; spookhuis van 20 meter hoog

KAATSHEUVEL - Spookslotfans kunnen opgelucht ademhalen. Ja de Efteling schrapt het Spookslot, maar het lied én het thema blijven bewaard. De attractie maakt plaats voor een 20 meter hoog gebouw waar het volgens het park ‘griezelen als nooit tevoren wordt'. 

 1. Nieuwsoverzicht | Brabant slibt dicht door uitstel verbreding snelwegen - Man zoekt nette wielrenner die hem van zijn scooter reed
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Brabant slibt dicht door uitstel verbreding snelwegen - Man zoekt nette wielrenner die hem van zijn scooter reed

  In Breda woedde vrijdag een grote brand in een fietsenwinkel in het centrum. Studenten die boven de winkel wonen, kunnen voorlopig niet terug naar huis. Verder stopt Kasteel Heeswijk, één van de meest gewilde trouwlocaties in Brabant, met bruiloften en partijen. Boeren voerden op verschillende plaatsen actie. En een Eindhovenaar is op zoek naar een keurig nette wielrenner die hem twee weken terug van zijn scooter reed. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.
 2. Boze boeren voeren onaangekondigd actie: ‘Misschien voedselvoorziening maar eens platleggen’
  PREMIUM
  Update en video

  Boze boeren voeren onaangekon­digd actie: ‘Misschien voedsel­voor­zie­ning maar eens platleggen’

  Op verschillende locaties in Brabant voerden boeren vrijdagavond onaangekondigd actie. De demonstraties vonden vooral plaats rondom snelwegen en grote N-wegen. Er zijn in ieder geval acties gemeld in Hapert, Eersel, Boxmeer, Liessel, Best, Liempde, Haps, Heeswijk-Dinther, Andel, Poederoijen en Oisterwijk. De politie stelde ‘waar mogelijk’ de regels te handhaven.