Op Vliegbasis Eindhoven ligt vanaf nu een waterzak van 200 kuub. Gevuld met regenwater voor gebruik in droge perioden voor het omliggende groen. Het is een van de vele manieren van water hergebruiken die De Waterbank vanaf nu mogelijk maakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Vliegbasis Eindhoven ligt vanaf nu een waterzak van 200 kuub. Gevuld met regenwater voor gebruik in droge perioden voor het omliggende groen. Het is een van de vele manieren van water hergebruiken die De Waterbank vanaf nu mogelijk maakt. © Kees Martens/DCI Media

Sproeien met drinkwater? Niet als het aan De Waterbank ligt

videoTILBURG/EINDHOVEN - Het aangelegde plantsoen sproeien met drinkwater? Verspilling ten top natuurlijk en niet meer van deze tijd. Toch doen veel gemeenten en bedrijven het. Neem Vliegbasis Eindhoven: daar wordt het groen onderhouden met water uit de kraan. Tot nu. Want nu is er de Waterbank. 

  1. Nieuwsoverzicht | Man slaat portier omdat er geen plek is op terras - 5 maanden cel voor doorrijder
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Man slaat portier omdat er geen plek is op terras - 5 maanden cel voor doorrijder

    De jongen die met 130 kilometer per uur een vrouw van haar fiets reed en haar voor dood achter liet heeft vijf maanden cel gekregen. Desondanks gaat hij in hoger beroep en hoopt hij woensdag zelfs die paar maanden weg te poetsen. Een man in Tilburg is het er niet mee eens dat er geen plek was op het terras. Toen de portier dit vertelde, sloeg hij hem recht in het gezicht. Verder is het gemeentehuis in Raamsdonksveer zaterdagnacht volgeplakt met protestkreten tegen de coronamaatregelen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zondag.