Volledig scherm
© De Persgroep

Stel je vraag aan de minister-president!

Woensdag 24 april is Mark Rutte te gast in De Ochtend Show to go. Aan de hand van vijf thema’s die veel Nederlanders bezighouden, gaan Jörgen Raymann en Anne-Marie Fokkens met de minister-president in gesprek. Daarin zullen zij zich voornamelijk richten op het gebrek aan betaalbare woningen, de zorg, het klimaat, de koopkracht en het afgenomen vertrouwen in de politiek. 

Verslaggever Roel Maalderink is voor ‘Roel in de regio’ op pad gegaan om deze thema’s te bespreken met mensen die er dagelijks mee te maken hebben. In korte, herkenbare video’s laat hij zien waar veel Nederlanders tegen aan lopen, hun dagelijkse strubbelingen en problemen. Zijn bijdragen eindigen met een vraag aan de premier als startpunt van het studiogesprek. 

Mocht jij over de eerder genoemde onderwerpen ook een vraag hebben voor Mark Rutte, laat het ons dan weten. Jörgen en Anne-Marie zullen deze dan aan hem voorleggen. Je kunt je vragen nú al mailen naar ochtendshow@persgroep.nl. Of je reageert via Facebook tijdens de uitzending die 24 april om 7:30u start op onze site en app. 

Wellicht stellen we jouw vraag dan ook aan de minister president!

Bekijk hier naar fragmenten uit De Ochtend Show to go:

 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  WILLEMSTAD - Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

  Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

  HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.