Talloze ruiten ingegooid bij Josefschool Overloon

OVERLOON - Bij de Josefschool in Overloon zijn vrijdagavond talloze ruiten gesneuveld. Ze werden door onbekenden met grote stenen ingegooid. Volgens directeur Jochem Gerrits is de school de laatste tijd in toenemende mate doelwit van vernielingen.

Tijdens de jaarwisseling werd er met vuurwerk een gat in een muur gemaakt. ,,Er zijn al vaker vernielingen geweest. We merken de laatste tijd wel dat het vandalisme toeneemt’’, zegt Gerrits, die vrijdagavond laat van de alarmcentrale en de politie een telefoontje kreeg.

Noodruiten
De school heeft al eens extra verlichting aangebracht, maar overweegt nu ook camera's op te hangen. ,,We hebben geen enkel idee in welke hoek we de daders moeten zoeken’’, geeft Gerrits aan. ,,De stenen die zijn gebruikt, zijn ook geen stenen die hier in de directe omgeving van de school liggen. Ik heb deze keien in ieder geval hier nog nooit gezien.”

De conciërges van de school hebben inmiddels het glas opgeruimd en voor de kapotte ruiten zijn noodruiten geplaatst. ,,De school  gaat maandag voor de kinderen ook gewoon open.”

Volledig scherm
Grote keien waarmee de ruiten zijn ingegooid liggen in de klaslokalen. © dg

Klik op de foto om verschillende foto's van de schade te zien.

Volledig scherm
Grote keien waarmee de ruiten zijn ingegooid liggen in de klaslokalen. © dg
Volledig scherm
Een gat in de muur van de Josefschool in Overloon, door vuurwerk veroorzaakt tijdens de jaarwisseling. © dg
Volledig scherm
De glassplinters liggen door de hele school verspreid. © dg
  1. De rotte appels van groenteboer Erik Akerboom
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    De rotte appels van groente­boer Erik Akerboom

    Toen officier van justitie Gerard Sta op 16 januari 2018 aan zijn requisitoir begon in de rechtszaak tegen politiemol Mark M. , stak hij van wal met de vaststelling dat voor ‘het overgrote deel van het politiekorps integriteit vanzelfsprekend is’. ,,Maar de samenleving en de politie nemen geen genoegen met ‘meestal eerlijk’ of ‘doorgaans betrouwbaar’”, zo ging Sta verder. Politiemol Mark M. had jarenlang ‘karrenvrachten politiegeheimen verklapt en verkwanseld’ aan Brabantse criminelen en daarmee de ‘waardigheid van het politie-ambt te grabbel gegooid’, foeterde de magistraat.