Volledig scherm
TCR-bussen bij De Tweern in Goes. © Marcelle Davidse

Taxibussen failliet TCR rijden ook volgende week nog: ‘We hebben de brandstof vooruit betaald’

MIDDELBURG - De taxibusjes van het failliete TCR rijden ook de komende week nog.

,,We hebben de verzekeringsdekking verlengd en de brandstof is vooruit betaald”, zegt Folkert Hiemstra, één van de drie curatoren. ,,Wij gaan er dus van uit dat de komende week gewoon wordt gereden.”

TCR verzorgt onder meer het leerlingenvervoer voor het speciaal onderwijs in heel Zeeland, maar ook de Regiotaxi op de Bevelanden en het vervoer voor zorginstellingen in diverse delen van de provincie.

Door het faillissement van het bedrijf, is het vervoer onzeker geworden. Gemeenten maken zich daar grote zorgen over en zijn druk bezig om alternatieven te vinden voor het geval dat TCR helemaal wegvalt.

Veel interesse voor overname

De curatoren zijn volop in gesprek met partijen die delen van TCR kunnen overnemen. ,,Er is veel interesse”, zegt Hiemstra. ,,Dat betekent voor ons veel werk om dat allemaal te stroomlijn en de partijen van informatie te voorzien. We hopen in de loop van volgende week meer duidelijkheid te hebben.” 

  1. Stormachtige carnaval met zware windstoten, optochten gaan mogelijk niet door

    Stormachti­ge carnaval met zware windstoten, optochten gaan mogelijk niet door

    Harde windstoten en regen teisteren dit jaar carnaval. Vooral zondag wordt het hondenweer, voorspelt Weeronline. ,,Carnavalsvierders moeten dit weekend rekening houden met forse windstoten en ook regent het langdurig en hard.” Het KNMI heeft voor zondag code geel afgekondigd in het zuiden. ,,Het is de vraag of de praalwagens de harde wind aankunnen”, zegt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. Na het weekend wordt het iets beter.