Volledig scherm
© Thinkstock

Tekort aan truckers: bedrijfsleven nodigt schooldecanen uit

TILBURG - Om vrachtwagenchauffeurs te vinden, worden schooldecanen uitgenodigd voor een bezoekje aan logistieke bedrijven. Tijdens de bezoekjes kan mogelijk het imago van het vak worden bijgeschaafd.

Schooldecanen spelen een belangrijke rol bij de keuzes van schoolverlaters, vertelt Barbara Baelemans, directeur van de Tilburgse ROC-school voor Logistiek en Mobiliteit. De transportsector is naarstig op zoek naar chauffeurs, vooral in Brabant zitten van oudsher veel logistieke bedrijven.

,,We zien een kleine stijging in het aantal aanmeldingen. Maar niet genoeg om aan de vraag te voldoen”, aldus Baelemans over de chauffeursopleiding.

Lees in het Brabants Dagblad van vrijdag 4 november een verhaal over de mogelijke verklaringen.

 1. Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateurclub na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’
  PREMIUM

  Woeste Ajax-fan (56) verlaat Brabantse amateur­club na bekladding: 'Ze schreven kankerjood op mijn auto’

  WILLEMSTAD - Lastiggevallen worden omdat je voor Ajax bent. Het overkomt de 56-jarige Stef Driesse uit Willemstad al jaren. Afgelopen weekend was het opnieuw raak: vandalen bekladden zijn auto met grove scheldwoorden en gingen er met twee clubvlaggen en een Ajax-beeld vandoor. ,,Ik heb meteen afscheid genomen van mijn voetbalclub, want ik vermoed dat de daders daar vandaan komen.”
 2. Onderzoek naar groot aantal zelfdodingen onder Brabantse jongeren

  Onderzoek naar groot aantal zelfdodin­gen onder Brabantse jongeren

  HELMOND - De stichting 113 Zelfmoordpreventie is op zoek naar ouders die in 2017 hun kind hebben verloren door suïcide. In dat jaar verdubbelde het aantal zelfdodingen door jongeren in de leeftijd tot 20 jaar bijna. In 2016 ging het nog om 48 kinderen, in 2017 om 81. In een kwart van deze gevallen gaat het om een Brabantse jongere. Per 100.000 jongeren gaat het in deze provincie om bijna 7 door suïcide overleden tieners. Ook in Gelderland is het aantal relatief hoog: 5 per 100.000.