Directeur Wim Langens in zijn school, het Fortes Lyceum in Gorinchem. Dinsdag beginnen de lessen weer. In 'coronastijl', dus alles is erop ingericht om 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Wim Langens in zijn school, het Fortes Lyceum in Gorinchem. Dinsdag beginnen de lessen weer. In 'coronastijl', dus alles is erop ingericht om 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen houden. © Cor de Kock

Terug naar school! Geen pauzes, gym in je gewone kleding en je kluisje is verboden terrein

De middelbare scholen gaan dinsdag weer open. Het Fortes Lyceum in Gorinchem is er klaar voor. Van de duizend leerlingen mogen er 250 tegelijk het gebouw in. Ze hebben drie lesuren, zonder pauzes en lopen allemaal in dezelfde richting. ‘Het lijkt wel de achttiende eeuw met al die regels. Best een beetje triest’, vindt directeur Wim Langens.

  1. Nieuwsoverzicht | Rutte bezoekt ziekenhuis in Uden - Provincie wint rechtszaak van boeren
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Rutte bezoekt ziekenhuis in Uden - Provincie wint rechtszaak van boeren

    Hoe is ziekenhuis Bernhoven in Uden hersteld van de coronacrisis? Premier Mark Rutte bezocht vandaag een van de zwaarst getroffen ziekenhuizen van Nederland. Verder oordeelde de rechter vandaag dat de provincie terecht strengere eisen stelt aan boeren die minder stikstof moeten uitstoten en testen twee ziekenhuizen een transparant mondmasker, zodat ze herkenbaarder zijn voor hun patiënten. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.