Volledig scherm
Het hondje is inmiddels bij de nabestaanden van de man. © Politieteam Markdal

Tieners proberen leven van man te redden: 'Ze hebben alles op alles gezet'

BREDA - Vier tieners (tussen de 14 en 16 jaar oud) en een vrouw hebben afgelopen week geprobeerd het leven van een man te redden. De man werd onwel terwijl hij de hond uitliet in Breda. Dankzij het snelle handelen van de voorbijgangers is de man met een goed zuurstofgehalte in het bloed naar het ziekenhuis gegaan, maar daar bleek helaas dat alle hulp niet meer mocht baten.

De jongeren vonden het slachtoffer nadat hij onwel was geworden. Ze haalden hem uit de bosjes, belden 112 en zijn begonnen met de reanimatie. Later kwam er een vrouw bij die de jongens hielp met de reanimatie. Ondanks het goede handelen van de vijf voorbijgangers, is de man in het ziekenhuis alsnog komen te overlijden.

Bloemetje van de politie

De politie is heel blij met het werk van de vrouw en de vier tieners. "Zij hebben een stap naar voren gedaan en alles op alles gezet om een medemens te helpen, waar anderen vaak alleen toekijken of zelfs foto’s maken en filmen", schrijft de politie op Facebook.

"Voor de nabestaanden is het fijn om te weten dat er zoveel mensen zo hard hebben gewerkt om hun dierbare nog te proberen te redden." De politie is bij de burgerhulpverleners langsgegaan met een bosje bloemen. 

Hond

De hond van het slachtoffer heeft en nachtje in het asiel gelogeerd en is daarna opgehaald door nabestaanden van het slachtoffer.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zuidelijk Toneel betrokken 
bij publiciteitsstunt rond gestolen Picasso
    PREMIUM

    Zuidelijk Toneel betrokken bij publici­teits­stunt rond gestolen Picasso

    TILBURG/ANTWERPEN - Overvallen door hun eigen publiciteitsstunt zijn ze, de makers van het Antwerpse theatercollectief Berlin. Contacten met de pers zijn tijdelijk stilgelegd. Ook Het Zuidelijk Toneel , coproducent van de voorstelling die volgend jaar in Tilburg zijn Nederlandse première beleeft, verwijst naar de korte door Berlin gegeven verklaring. ‘We willen eerst praten met de betrokkenen. Binnen enkele dagen geven we meer duiding’, schrijft Berlin op zijn website.