Het Paletplein in Tilburg-West. De wijk kent een lage vaccinatiegraad.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Paletplein in Tilburg-West. De wijk kent een lage vaccinatiegraad. © Dolph Cantrijn

Tilburg ligt er niet wakker van als een op de drie zich niet laat vaccineren: ‘Corona is toch niet gevaarlijk’

TILBURG - Een op de drie achttienplussers in Tilburg is nog niet gevaccineerd, maar daar lijkt de gemiddelde Tilburger niet om te malen. Spatschermen in winkels zijn weg en bij de uitgang van de prikpost van de GGD klinkt: ,,Corona is toch niet gevaarlijk.”

 1. Nieuwsoverzicht | Marokko verbiedt vliegverkeer van en naar Nederland - Ook in Brabant protest tegen 'falend woonbeleid’
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Marokko verbiedt vliegver­keer van en naar Nederland - Ook in Brabant protest tegen 'falend woonbeleid’

  De Marokkaanse overheid legt vanaf middernacht een vliegverbod op aan vluchten van en naar Nederland. Dat bevestigt Transavia. Verder dreigt het plan van een Brabants ziekenhuis om ook in de weekenden operaties uit te gaan voeren in gevaar te komen. Dat komt mede door het stijgende aantal coronapatiënten. En ook in Tilburg gaan mensen de straat op om te protesteren tegen het ‘falende woonbeleid’. Het protest is over anderhalve week. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.
 2. Woede om lijstje met ‘blokkeerdieren’: ‘Nederland is qua natuur al slechtste jongetje van de klas’
  PREMIUM

  Woede om lijstje met ‘blokkeer­die­ren’: ‘Nederland is qua natuur al slechtste jongetje van de klas’

  Ze waren boos, de natuurliefhebbers en milieubeschermers die deze week in De Gelderlander een verhaal lazen over beschermde diersoorten die plannen voor bijvoorbeeld windmolens en zonneparken in de weg zitten. De krant noemde hen - met een knipoog - ‘blokkeerdieren’. Dat is de wereld op z'n kop, zeiden veel lezers. Het is niet de natuur, maar de mens die iets kwalijk valt te nemen.