Lamme Frans en LanterFantje (Thomas van Groningen uit Tilburg) in Carpool Carnaoke!
Volledig scherm
Lamme Frans en LanterFantje (Thomas van Groningen uit Tilburg) in Carpool Carnaoke! © videostill

Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavalsparodie Carpool Carnaoke

videoTILBURG - Dit is dé Brabantse parodie op de populaire tv-serie Carpool Karaoke: Carpool Carnaoke! Vlak voor carnaval rijdt de Tilburger Thomas van Groningen (29), bekend van dj-duo Lanterfantje, met zijn favoriete carnavalszangers om hun hits mee te zingen. Wat het extra bijzonder maakt: de Tilburger lijkt sprekend op de presentator van de Britse Late Night Show met James Corden.

,,Die gelijkenis met James Corden is de aanleiding geweest om deze show te maken”, zegt Van Groningen over zijn held. Hij bekeek elke aflevering van The Late Night Show en kreeg van zijn vrienden vaak te horen dat hij precies op de presentator van Carpool Karaoke leek. ,,Dat was in het begin wel irritant, maar in januari besloten we dat we daar toch wel wat mee moesten doen.”

25-8-2016

Britney Spears doet aan Carpool Karaoke bij de Amerikaanse serie met James Corden.
Volledig scherm
25-8-2016 Britney Spears doet aan Carpool Karaoke bij de Amerikaanse serie met James Corden. © bruno

Carpoolen met Lamme Frans

Hij nam daarom contact op met een bevriende tv-maker, installeerde camera's en professionele microfoons in zijn auto en ging rijden met de carnavalszangers die het het leukst vindt. En dat allemaal om het feest in te leiden waar hij een jaar op heeft moeten wachten. 

,,Je voelt het al, het is weer bijna carnaval”, staat te lezen op het YouTubekanaal van de Tilburger. Hij reed tijdens zijn eerste ritje met Lamme Frans, de bedenker van de hit Handjes Handjes Bloemetjesgordijn. Alleen die video werd al duizenden keren bekeken. 

Hij bracht hem al meezingend naar zijn bestemming: de glasbak. Het raampje aan de zijde van Lamme Frans moest daarbij ook even flink open, waardoor iedere voorbijganger kon horen wat er gebeurde. En dat terwijl er een winkelmandje met flessen drank op zijn schoot stond. ,,Want Lamme Frans is écht lam, hoor”, zegt Van Groningen met een knipoog. 

De dj droomt ervan om ooit ook zelf een latenightshow te presenteren. Hij publiceert dagelijks tot aan carnaval een nieuwe Carpool Carnaoke. Zo reed hij ook al met Johnny Purple, René Karst en Chef Soldaat. Vrijdag komt de laatste carpoolsessie uit met Buren van de Brandweer uit Kaatsheuvel.