IC-arts Diederik Gommers heeft ook last van beslagen brilglazen.
Volledig scherm
IC-arts Diederik Gommers heeft ook last van beslagen brilglazen. © Instagram

Tips voor en door brildragers: zo voorkom je dat je glazen beslaan bij het dragen van een mondkapje

Nu mondkapjes dringend worden geadviseerd in openbare ruimtes, merken brildragers dat zo’n masker niet bevorderlijk werkt voor hun zicht. Glazen willen met een mondkapje op namelijk nog wel eens beslaan. Deze oplossing van twee artsen zorgde voor een lawine aan reacties op Facebook van mensen die andere foefjes weten voor dit probleem. Dit zijn de beste tips voor en door brildragers.

 1. België gooit ook alle cafés dicht en voert avondklok in: ‘De komende weken gaan erg moeilijk worden’
  UPDATE

  België gooit ook alle cafés dicht en voert avondklok in: ‘De komende weken gaan erg moeilijk worden’

  Wie dacht de komende weken dan maar in België een pintje te gaan drinken of op restaurant te gaan komt bedrogen uit. Vanaf maandag gaat de horeca bij onze zuiderburen voor een maand op slot. De cijfers in België liggen nog hoger dan in maart en april, zo werd vrijdagavond duidelijk tijdens een persconferentie. ,,We gaan de komende dagen geen goed nieuws zien in de cijfers”, aldus minister De Croo. ,,Na 14 dagen volgt een evaluatie voor de horeca.”
 2. Kaarten en cijfers: bekijk hier hoe corona zich bij jou in de buurt ontwikkelt
  Dagelijkse update

  Kaarten en cijfers: bekijk hier hoe corona zich bij jou in de buurt ontwikkelt

  Brabant telde maandag 1122 nieuwe coronabesmettingen. Hoe ontwikkelt het virus zich precies bij jou in de buurt? Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) publiceert dagelijks nieuwe coronacijfers. In dit artikel worden ze inzichtelijk gemaakt en kun je per gemeente of provincie zien hoe het aantal ontwikkelt. Zo zie je hierboven hoeveel nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens Brabant (of een andere provincie) dagelijks heeft. De grafieken en kaarten worden dagelijks tussen 14.00 en 17.00 uur geüpdatet.