De Efteling kreeg eerder een lening van de provincie en betaalt nu, via een rente-opslag, mee aan een fonds om het toerisme in Brabant te stimuleren.
Volledig scherm
De Efteling kreeg eerder een lening van de provincie en betaalt nu, via een rente-opslag, mee aan een fonds om het toerisme in Brabant te stimuleren.

Toeristen moeten langer in Brabant blijven: fonds van start

KAATSHEUVEL - Om toeristen langer in Brabant te houden, is vanaf nu een geldpot geopend. Uit dat fonds kunnen ondernemers met goede ideeën een gunstige lening krijgen.

 1. Nieuwsoverzicht | Politie houdt verdachte afpersen fruithandel De Groot aan het lijntje - Feestende jongeren in Mallorca nemen corona mee
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Politie houdt verdachte afpersen fruithan­del De Groot aan het lijntje - Feestende jongeren in Mallorca nemen corona mee

  De hoofdverdachte rond de aanslagen bij medewerkers van fruithandel De Groot in Hedel is in januari enkele dagen aan het lijntje gehouden om verdere aanslagen te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat opvallend veel verkeersdoden in Brabant geen gordel droegen. En feestvierende jongeren in Mallorca nemen coronavirus mee naar huis. Dat en meer in dit nieuwsoverzicht.
 2. Nieuwsoverzicht | Zonsverduistering goed te zien in Brabant - Blije gezichten bij geslaagde scholieren
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Zonsver­duis­te­ring goed te zien in Brabant - Blije gezichten bij geslaagde scholieren

  Het was kort maar krachtig: de zonsverduistering die donderdag tussen 11.19 en 13.31 uur te zien was. Op verschillende plaatsen in Brabant werd rond het middaguur met veel belangstelling naar de lucht gekeken. Duizenden scholieren waren ondertussen druk met andere dingen. Examenkandidaten kregen vandaag te horen of ze geslaagd waren. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van donderdag.