John Martens met echtgenote Lisette.
Volledig scherm
PREMIUM
John Martens met echtgenote Lisette. © Pix4Profs/Jan Stads

Top-ondernemer John Martens lag vier weken op ic: ‘In gedachten had ik zijn begrafenis al geregeld’

OOSTERHOUT - John Martens zweefde na een corona-infectie wekenlang in het niemandsland tussen leven en dood. De baas van kunststof- en betonfabrikant Koninklijke Martens Groep uit Oosterhout scheerde langs de afgrond, maar lijkt er volledig bovenop te komen. ,,Ik heb gewoon domme pech gehad.”

,,Toen ik wegging uit het Erasmus MC in Rotterdam hebben ze dit afgeplakt”, zegt John Martens, en wijst naar een plek in zijn hals. Via een gaatje in zijn luchtpijp werd hij beademd met een zogeheten tracheostoma. ,,Niet alles bleek gelijk helemaal dicht. Als ik krachtig slikte, hoorde ik het soms hier fluiten.”

  1. Nuenense politieman die levensgevaarlijke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    Nuenense politieman die levensge­vaar­lij­ke RAF-terrorist greep, komt met echtgenote om het leven

    NUENEN/EINDHOVEN - 22 september 1977. Een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van de Nederlandse politie. De voortvluchtige en gevreesde Duitse RAF-terrorist Knut Folkerts schiet in Utrecht een rechercheur dood en verwondt een tweede agent levensgevaarlijk. Een politieman die buiten post, gaat achter de vluchtende schutter aan. Het is de Nuenense Flip Raap, lid van het Brabantse observatieteam dat bij de aanhouding assisteert.