Het provinciehuis in Den Bosch, gezien vanaf serviceflat De Pettelaer.
Volledig scherm
PREMIUM
Het provinciehuis in Den Bosch, gezien vanaf serviceflat De Pettelaer. © Annemiek Steenbekkers/BD

Toparchitect Winy Maas over de blikvanger bij Den Bosch: ‘Zo moet een provinciehuis zijn’

DEN BOSCH - Of je het nu mooi of lelijk vindt, een betonnen beauty of te lelijk voor woorden, het provinciehuis in Den Bosch valt wél op. ,,Het is één van de belangrijke gebouwen van na de oorlog. Dat mogen we best wat meer uitdragen.’’

 1. Jan mishandelde zijn vrouw: ‘Ik trok haar aan haar haren door de woonkamer’
  PREMIUM

  Jan mishandel­de zijn vrouw: ‘Ik trok haar aan haar haren door de woonkamer’

  DEN BOSCH/BREDA/HELMOND - Ze zijn met veel. In de laatste vijf jaar waren er in ons land 750.000 mensen slachtoffer van partnergeweld. In 20 procent ging het om structureel geweld. En vrouwen zijn daar weer bijna zes keer vaker slachtoffer van dan mannen. Maar waarom slaat iemand zijn vrouw eigenlijk? Rob, Berend en Jan doen hier hun verhaal. ,,Steeds nam ik me voor: dit was de laatste keer.”
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?