Volledig scherm
© Thinkstock

Twee Groene handdrukken uitgereikt in Sint-Oedenrode

SINT-OEDENRODE – Wethouder Van der Heijden heeft donderdag om 16.00 uur een Groene handdruk uitgereikt aan het bestuur van de Eerste Rooise Hengelsportvereniging (ERHV) en een aan het bestuur van de Heem-natuurgroep De Oude Vrijheid Sint-Oedenrode. De Groene handdrukken zijn uitgereikt in het gemeentehuis van Sint-Oedenrode.

De Heem-natuurgroep De Oude Vrijheid Sint-Oedenrode heeft de prijs ontvangen vanwege het project ‘eendenkooien vijvers Sint-Oedenrode’. De Eerste Rooise Hengelsportvereniging kreeg de Groene handdruk vanwege haar inzet voor het beheer en onderhoud van de vijvers in park De Kienehoef.

De Groene handdruk is een aanmoedigingsprijs voor inwoners, organisaties en bedrijven binnen de gemeente die zich inzetten voor duurzaamheid en biodiversiteit. De aanmoedigingsprijs van de Duurzame Driehoek wordt namens de Steekraad van het Groene Woud uitgereikt. Naast de Groene handdruk hebben de betreffende besturen ook een waardecheque ontvangen. Deze kunnen zij gebruiken voor het verdere vervolg van het project waarmee ze de Groene handdruk hebben mogen ontvangen.