Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Twee keer zoveel zwangere vrouwen hadden depressies en angsten tijdens coronalockdown

Zwangere vrouwen hadden tijdens de eerste coronalockdown veel vaker last van angst en depressies dan normaal. Liefst twee keer zoveel, blijkt uit nieuw onderzoek van het Radboudumc. Dat komt vooral door de onzekerheid over het virus en het wegvallen van sociale steun en professionele zorg.

 1. Nieuwsoverzicht | Voetganger overleden bij ongeluk - Broertjes krabbelen op na explosie bus deodorant
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Voetganger overleden bij ongeluk - Broertjes krabbelen op na explosie bus deodorant

  Een 38-jarige Poolse voetganger is overleden bij een ongeluk in Oosterhout. De bestuurster van 71 jaar reed door en is later gehoord door de politie. De broertjes Luc (13) en Beau (10) dragen nog altijd de sporen van de enorme ontploffing die bijna twee weken geleden plaatsvond door een ontploffende bus deodorant. Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg zegt vandaag dat de instroom van nieuwe coronapatiënten in de ziekenhuizen over zijn hoogtepunt heen lijkt te zijn. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van maandag.
 2. Nieuwsoverzicht | Drone speurt naar overlast zwaar vuurwerk - Run op kerstbomen tijdens Sint-weekend (Premium)
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Drone speurt naar overlast zwaar vuurwerk - Run op kerstbomen tijdens Sint-week­end (Premium)

  In de strijd tegen vuurwerkoverlast is deze week in Tilburg voor het eerst een politiedrone ingezet. De proef moet de kans vergroten om iemand met zwaar vuurwerk op heterdaad te pakken. Verder zijn bij een lawine in Oostenrijk zijn drie skiërs omgekomen, onder wie de kamer- en ploeggenoot van de Brabantse wereldkampioen Jeffrey Herlings. En tijdens het Sint-weekend is er een ware run op kerstbomen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zondag 5 december.