De Brabantse politiek verkeert in crisis nadat het CDA uit de coalitie stapte vanwege onenigheid over de stikstofaanpak.
Volledig scherm
De Brabantse politiek verkeert in crisis nadat het CDA uit de coalitie stapte vanwege onenigheid over de stikstofaanpak. © ANP

Twee politieke zwaargewichten moeten crisis in Brabant bezweren

DEN BOSCH - Twee rapporteurs gaan met de twaalf partijen in de Brabantse politiek praten over hoe de provincie de komende jaren stabiel bestuurd kan worden. De twee rapporteurs Peter van der Velden en Alfred Arbouw zijn aangesteld door de resterende coalitiefracties VVD, D66, GroenLinks en PvdA die geen meerderheid meer hebben nadat het CDA uit de coalitie stapte. 

 1. Uitslag verkiezingen nu definitief, Ben Litjens van Keerpunt protesteert en wil hertelling
  PREMIUM

  Uitslag verkiezin­gen nu definitief, Ben Litjens van Keerpunt protes­teert en wil hertelling

  BOXMEER - De uitslag van de verkiezingen voor de nieuwe gemeente Land van Cuijk is nu definitief. In het aantal zetels voor de partijen is geen verandering meer gekomen, vergeleken met de voorlopige verkiezingsuitslag donderdag. Het CDA is dus de grote winnaar met 13 zetels, gevolgd door Team Lokaal met 8 en Liberaal LVC met 5. Ook voor de vier partijen die vorige week geen enkele zetel haalden, is geen restzetel weggelegd.
 2. Kun jij deze K3-liedjes nog meezingen? Doe de quiz!

  Kun jij deze K3-lied­jes nog meezingen? Doe de quiz!

  De kans dat de vervangster van Klaasje Meijer een Brabantse wordt, zit er dik in. Aanstaande zaterdag wordt de finale van 'K2 zoekt K3' uitgezonden en strijden de vier laatste overgeblevenen voor een plekje in de nieuwe K3-formatie. Onder hen Diede van den Heuvel (21) uit Someren en Julia Boschman (19) uit Bergen op Zoom. Zij kennen alle K3-liedjes inmiddels uit hun hoofd, maar hoe zit het met jouw (nostalgische) muziekkennis? Test het met deze quiz.